Рома се надява, че контузеният ляв бек Леонардо Спинацола ще бъде напълно готов веднага след коледната пауза. 28-годишният италианец впечатляваше с изявите за „адзурите“ по пътя към титлана UEFA EURO 2020, но разкъса ахилесовото си сухожилие на четвъртфиналите срещу Белгия. Въпреки надеждите на Спинацола, че ще успее да се завърне през ноември, това не се случи.

Бившият защитник на Ювентус почти завърши рехабилитационната си програма и в началото на следващия месец ще се срещне с професор Ласе Лемпайнен - финландски хирург, който оперира ахилесовото му сухожилие, за да коментират контузията на играча помежду си.

Ако срещата с проф.Лемпайнен мине добре, то Спинацола ще получи зелена светлина да започне по-сериозна подготовка, което означава постепенно връщане към тренировките на отбора.

Рома се надява, че Спинацола ще бъде напълно на разположение на треньора Жозе Моуриньо в началото на февруари - ключов период от сезона, когато надпреварата за първите четири позиции ще започне да се оформя.