Италианският елитен отбор Специя реши, че половината от приходите от продадени билети от мача с Каляри, който ще се играе на 12 март, ще отидат за фондацията "Спасете децата", която е организирала акция за набиране на пари специално за децата от Украйна, които имат нужда от хуманитарна помощ.

"В този деликатен момент за целия свят Специя Калчо застава на страната на футболиста си Виктор Коваленко, както и на целия украински народ. Поради тази причина 50% от събраните приходи от продажбата на билети за домакинския мач с Каляри ще бъдат приведени на "Спасете децата", която от години години помага на засегнатите деца по целия свят и в момента събира дарения изключително за украинските деца, които имат нужда от хуманитарна помощ в момента и техният брой е около 400 хиляди.

Така нашите привърженици ще могат да подкрепят любимия си отбор, но могат да помогнат и на децата, които гледат на света все още с невинност, но са принудени да живеят в критична ситуация и рискуват всекидневно живота си с намаляващи ежедневно хранителни продукти и лекарства", се казва в комюнике на клуба. Известно е, че в Специя играе и българският национал Петко Христов.