Старши треньорът на италианския Наполи Лучано Спалети заяви, че отборът има да свърши още работа по кондиционната подготовка на състава, след поражението от френския Лил с 1:4 в приятелска среща.

"Има неща, с които трябва да се справяме по-добре. Вижда се, че трябва да работим върху физическата си подготовка“, каза Спалети след поражението.

57 снимки

"Когато решиш да играеш открит и атакуващ футбол, да пресираш високо съперника, трябва да си много прецизен, защото нещата могат да станат доста сложни. Допуснахме някои голове, които определено не трябваше да допускаме, но всичко е част от процеса“, коментира още наставникът на Наполи пред италианския вестник Gazzetta dello Sport.

"Опитваме се да демонстрираме същото отношение както винаги, но трябва да подобрим представянето си и като отбор, и в индивидуален план“, добави Лучано Спалети.

Наполи ще се изправи срещу отбора на Интер в първия си мач за 2023 година в Серия А на 4 януари. Наполи е лидер във временното класиране след 15 кръга с 41 точки, докато Интер заема пето място с 30 точки.

Автор: Кремена Младенова/БТА