Старши треньорът Лучано Спалети заяви, че Наполи е действал като опитен и амбициозен отбор при победата над Сасуоло с 2:0 като гост в 23-ия кръг на първенството на Италия. Наполи е лидер в Серия А с 62 точки, на 18 пред втория в класирането Интер, който има мач по-малко.

"Трябва да внимаваме със сравненията, защото понякога това се превръща в проблем", каза Спалети пред DAZN.

"Трябва да останем спокойни, много спокойни. Трябва да продължим да правим добре нещата, на които сме способни. Те атакуваха организирано и се представиха на ниво. Ние спечелихме последните си няколко мача, но сякаш имаше по-малко качество. Срещу Сасуоло чувствах, че бяхме по-убедителни отколкото в предишните срещи", добави наставникът на Наполи.

Колкото до състоянието на Виктор Осимен, който бе сменен в последните минути на мача, Спалети заяви, че по първоначални данни няма сериозна травма. "По това, което видяхме непосредствено след мача, не изглежда като нещо специално, но може би има малко умора", каза италианският специалист.

"През второто полувреме имахме шансове да направим резултата 3:0. В момента сме в добър момент, но никой няма намерение да намалява оборотите и това са важни сигнали за бъдещето", завърши Лучано Спалети. /БТА