Наставникът на Интер Лучано Спалети очевидно е отправил сериозни заплахи към своите играчи преди предстоящото дерби срещу Ювентус. Капитанът на тима Мауро Икарди бе категоричен, че специалистът „ще реже глави”, ако „нерадзурите” загубят мача с бездушна игра.

Интер загуби с 0:1 от Ювентус по-рано тази година, с което сложи край на серията си от 7 поредни победи. В онзи мач грандът от Милано игра не игра лошо в сравнение със срещите срещу „бианконерите” от миналия сезон, когато не бе на ниво.

„В сравнение с миналия сезон, обстановката около отбора се промени във всяко отношение. Основната заслуга е треньора Спалети и неговите взаимоотношения с директорите”, коментира Икарди.

„Той е много силна личност и знае как да ти предаде това, което иска да направиш. Прави го веднага.”

„Спалети помогна много на всички в съблекалнята, влязъл е в главите ни и промени много неща във времето, откакто е начело. Почти всеки треньор работи добре на терена, а Спалети е страхотен в това отношение. Разликата обаче преди всичко може да бъде видяна извън терена. Затова говоря за по-добър климат. Сега всичко около отбора е по-ясно.”

„Юве-Интер? Трябва да покажем последователност в изявите си. Ние не сме първи в класирането на Серия А по желание,  а защото имаме едно и също отношение към всеки мач като част от дългото пътуване. Винаги има три точки, които са залогът, не бива да го забравяме. Знаем какво е значението на този мач, но трябва да се справим с него по интелигентен начин, като не изпускаме от поглед нашите си цели.”

„Миналия сезон? Е, ако събитията от миналия сезон се повторят, треньорът със сигурност ще реже глави. Сигурен съм, че в момента можем да се справим със напрежението”, допълни Икарди.