Селекционерът на националния отбор на Италия Лучано Спалети е разговарял директно със старши треньора на Интер Симоне Индзаги, за да разясни ситуацията след публичен скандал във връзка с разследвани фенове.

Проблемът се породи, след като Индзаги призна в показания пред прокурор, че е разговарял по телефона с арестувания лидер на ултрасите на Интер Марко Фердико.

Според боса на „нерадзурите“ това е било само искане за повече билети за финала на Шампионската лига през 2023 г. срещу Манчестър Сити и че не е имало никакви заплахи или сплашване.

От друга страна обаче Лучано Спалети направи публично изказване, възприето като атака срещу Интер, който заедно с Милан, е считан за клуб, свързван със сенчестия свят на разследваните ултраси.

„Никога не се е случвало някой да ми се обажда по тези въпроси, това е новина, която ме изненада, защото не знаете какви са били отношенията преди. Ако някой ти се обади, ти не го познаваш и никога не си имал нищо общо с него, мисля, че е трудно да общуваш с него“, каза Спалети.

„Отговарям на всички, дори на номерата, които не познавам, но мога и да затворя веднага след това.“

Индзаги и Интер видяха изказването на селекционера като лична атака срещу тяхната преценка, но La Gazzetta dello Sport настоява, че днес Спалети е разговарял лично с треньора и го е уверил, че това не е нападка, нито е конкретно срещу него.