Наставникът на Интер Лучано Спалети разкритикува играчите си след равенството на тима от 28-ия кръг на Серия А след двубоя от 28-ия кръг срещу Наполи.

"Играчите ми не са достатъчно добри, а аз не мога да направя нищо по време на тренировките. Естествено, всеки футболист, който играе в Серия А трябва да притежава и притежава необходимата класа, но при мен нещата са други. Искам футболистите ми да бъдат бързи. Когато играем с Наполи, съперникът ни караше да тичаме здраво, но когато играем примерно с Кротоне, то футболистите трябва да играят така, както и срещу Наполи и да бягат по терена, както и срещу тима от Неапол", коментира Спалети.

"Когато играем с по-слаби отбори, футболистите ми си мислят, че може да си позволят да си отдъхват, не се напъват много и не играят с пълни сили, като се получават резултати, които не ми харесват, в такива мачове трябва да побеждаваме. Ако искаме да завършим в първата четворка, трябва да спечелим минимум 6-7 мача, и даже може да са недостатъчно", добави треньорът на Интер.

"В последните секунди на двубоя с Наполи имаме ъглов удар, но в наказателното поле имаме само 4 човека, на другите им е достатъчен и равният резултат", каза още ядосаният наставник.

"Затова не участваме в борбата за титлата, Ювентус не е сигурен шампион все още, възхитен съм от Наполи и треньорът им Маурисио Сари, имат невероятен потенциал, със сигурност ще се борят до края на шампионата", каза още Спалети.

След 28-ия кръг на Серия А Интер е на петото място с актив от 52 точки, на точка от четвъртия Лацио и на пет точки преднина пред шестия Милан.