Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети призна, че Милан е надиграл неговия тим при поражението с 0:4 като домакин в 28-ия кръг на италианската Серия А. Според специалиста съперникът се е възползвал максимално от пространствата, които футболистите на Наполи са освобождавали по време на срещата.

"Милан се представи отлично. Те започнаха силно и се възползваха от възможностите, които ние им позволихме", каза Спалети пред DAZN.

"От друга страната нашето представяне беше под обичайните ни стандарти, а желанието моите играчи да обърнат мача завърши с това, че им оставяхме повече свободни пространства. Прибързвахме при атаките и губехме топката прекалено често. Оставяхме пространство между линиите, а Милан са отлични при използването на тези пространства", добави наставникът на Наполи.

Той не пожела да оправдане загубата с липсата на Виктор Осимен заради контузия. "Имахме някои проблеми в този кръг, но Милан също имаше затруднения с играчи, които бяха ангажирани с националните си отбори", заяви Спалети.

31 снимки

Двата състава ще се срещнат отново в четвъртфиналите на Шампионската лига на 12 април, така че този резултат би могъл да се отрази на настройката на съперниците.

"Различното е, че сега някой друг освен мен ще каже, че не сме имали късмет при жребия. Хората говорят все едно Милан е лесен противник за отстраняване. Сега вероятно и други ще видят по начина, по който аз го виждам", допълни старши треньорът на Наполи.

Спалети изглежда влезе в конфликт със спортния директор на Милан Паоло Малдини заради забележка към Рафаел Леао за начина, по който първия си гол.

"Нищо не се е случило. Просто питах за жълтия картон на Станислав Лоботка, съдията обясни, а Малдини мина, махайки с ръце и показвайки, че през цялото време се оплаквам или нещо такова. Ние цял сезон стоим на пейката и не протестираме, за разлика от Стефано Пиоли, който бе предупреден от рефера. Мен никой не ме е предупреждавал. Това, което не ми хареса е, че той говореше върху мен и въпросите ми, така че му го казах. Тогава той реагира, но ако питате мен, няма нищо лично. В крайна сметка това е Паоло Малдини. Не съм бил играч на неговото ниво, но също съм във футбола от доста години", обясни Лучано Спалети.