Новият селекционер Лучано Спалети видя „прилична“ игра от Италия при равенството 1:1 със Северна Македония, но призна, че адзурите са „можели да направят повече“ и ще има промени в следващата квалификация за UEFA EURO 2024 срещу Украйна.

„Страдание беше, когато играта се обърка - не бяхме здрави в отбрана. Въпреки това, отборът изигра приличен мач, върху който можем да работим. Не им позволихме много и ни липсваше търпението да направим точните пасове, когато имахме време и пространство“.

„Единственият елемент, който имаме, е да проучим този мач и да се опитаме да намерим подобрения, да работим върху концепциите ни, които не са работили достатъчно добре“.

Спалети каза, че не е спал много в нощта преди дебюта си.

„Винаги спя малко. Естествено е да има емоции, защото това е цяла Италия, италианци по целия свят гледат. Надявам се да са видели и да могат да преценят”.

Този резултат и равенството 1:1 на Украйна с Англия тази вечер правят групата все по-напрегната и сложна за Скуадрата. Англия има 13 точки от пет мача, Украйна има 7 от четири мача, Италия има 4 точки само в три мача, а Северна Македония има 4 точки от четири мача. Следващата среща на "адзурите" е във вторник на „Сан Сиро“, когато европейският шампион приема Украйна.

„Ще трябва да сменим няколко играчи за следващия мач, защото теренът им се отрази. Също така трябваше да извадя някои от играчите, които бяха с жълти картони и се надявах да добавя повече огнева мощ с Распадори. За съжаление, те вкараха изравнителния гол толкова късно, че нямахме много време да реагираме”.