Наставникът на Наполи Лучано Спалети подчерта, че главната цел пред тима е място в топ 4 на класирането в Серия А, но призна, че победа в утрешния сблъсък с Интер ще доближи отбора към следващата цел - титлата в първенството.

“Добре е да подчертая, че целта ни беше да завършим в топ 4 и да се класираме за Шампионската лига. Знаем, че ако спечелим този мач, ние ще се катапултираме към следващата цел. Това е страхотно и ни накара да прекараме седмицата с усмивка. Харесва ни да бъдем на тази позиция. Когато имахме трудности, успяхме да останем фокусирани върху това, което трябваше да свършим. Дори през седмицата преди мача ни с Ювентус, когато се говореше за отлагане на мача, играчите ми показаха желанието си да излязат на терена. Тогава те изиграха мача, представиха се чудесно и си тръгнаха с добър резултат (1:1 - б.р.). Тези футболисти са прекрасни хора и фантастичен колектив, като през годините показаха, че ги е грижа за тази фланелка. Те обаче получиха по-малко, отколкото заслужават.

"Няма да търся лично отмъщение срещу Интер. Знам правилния начин на работа, но трябва да имам късмет, за да намеря играчи, които мислят по същия начин. Дали Калиду Кулибали ще играе утре? Мисля, че е неуважително към тези, които ще трябва да му отстъпят мястото си, ако реша да го пусна от първата минута. Очевидно е, че той е различен играч. Достатъчно е да видите какво направи на финала срещу Египет, когато първо отиде да утеши противниковите футболисти. Човешките качества са тези, които изпъкват, дори над футболните такива. За мен е лесно - каквото и да реша, ще е правилно, защото всички се справиха добре без него". 

"Неслучайно Интер са шампиони. Те ще пристигнат ядосани след загубата в градското дерби. Най-добрите отбори мразят да губят. Ние ги уважаваме, но не бива да променяме нашите облик и поведение. Тази сутрин казах на отбора ми, че ще трябва да изиграем мача срещу Интер така сякаш играем срещу Венеция. Отношението ни не бива да се променя, като трябва да уважим хората, които ни обичат и ще дойдат да ни подкрепят утре. Не бива да ги разочароваме, така че ще трябва да покажем обичайната ни класа. Очаквам този Интер, който познавам. Знам, че те имат характеристики, в които са по-силни, но и ние си имаме такива, в които ги превъзхождаме. Ще видим кой ще успее да се фокусира и да използва своите силни страни”, коментира Спалети на днешната си пресконференция.