Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети очаква с нетърпение шампионските тържества по повод титлата, която неговият тим може да спечели още този кръг в Серия А. Неаполитанците се бяха подготвили да узаконят Скудетото в неделя, но равенство у дома със Салернитана отложи празненствата.

Наполи се нуждае от точка при гостуването на Удинезе утре, за да спечели първата си титла в Серия А от 33 години. Тимът може да ликува още тази вечер, ако преследвачът Лацио не успее да победи Сасуоло на Стадио Олимпико в Рим.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

 "Съжаляваме, че разочаровахме нашите фенове срещу Салернитана. Ние се храним с тяхното щастие, но стадионът ни накара да разберем успеха, който постигаме. Това е, за което мечтаех, когато дойдох тук. Стадионът беше такъв, какъвто очаквах, с шалове, знамена и деца, боядисани в синьо", каза Спалети на пресконференцията преди мача с Удинезе.

Треньорът има договор с Наполи до края на сезона, но според информации ръководството вече е удължило престоя му до 2024 година.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

"Имаме още шест мача и трябва да играем добре. Работата още не е свършена и тогава ще мислим за празненства. След това ще започнем отново. Виждам потенциал за още успехи.  Имам страхотен екип и перспектива, която може да ни позволи да надградим върху тези резултати. Не дойдох в Наполи за пари, а за единствено за титлата", каза Спалети.

Спалети може да спечели първата си титла в Серия А като треньор именно срещу бившия си отбор Удинезе, където работи повече от три сезона - първо между март и юни 2001 г. и след това от 2002 г. до 2005 г.

БГНЕС
26 снимки

"Удинезе е важен клуб в моята кариера и се радвам да срещна много играчи, работещи там в толкова важен момент за нас", каза Спалети.

 

БТА / Автор: Мирослав Димитров