Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети планира ротации в състава за възловия мач от квалификациите за Евро 2024 срещу Украйна. "Адзурите" се нуждаят от равенство в двубоя с украинците от последния кръг на квалификациите, за да си осигурят място на еврошампионата в Германия догодина. 

Срещата ще се играе утре в Леверкузен, като двата отбора имат равни точки, но Италия е с предимство в директните двубои и точка ще бъде достатъчна за директно класиране.

"Момчетата се справят добре, всички играчи са налични, така че изборът вече е мой. Може да има промени в състава", каза Спалети пред уебсайта на Италианската федерация и Скай Спорт Италия.

Спалети не е взел решение дали Джакомо Распадори или Джанлука Скамака ще започне като централен нападател.

"Отиваме в Германия с увереността, че това е мач, в който можем да постигнем резултата, който искаме", добави треньорът.

Италия никога не е губила от Украйна, постигайки две равенства и седем победи, но въпреки че е принуден да играе на неутрален терен поради войната в родината им, отборът на Сергей Ребров е непобеден у дома в тази квалификационна група.

„Те имат силен, мощен набор от нападатели и играчи, които са в добра форма на клубно ниво. Тяхната способност за контраатака също може да ни създаде проблеми. Мнозина искат да ни накарат да се страхуваме, като ни напомнят за важността на този мач, но мотивацията надхвърля страха. Въпросът, който трябва да си зададем е: "„Мога ли да спечеля? Да. Това анулира всички страхове, които може да има около мача", коментира Спалети.

Селекционерът може да преразгледа решението Жоржиньо да бъде титулярен изпълнителен на дузпи, след като хаулфът вече пропусна четири поредни дузпи за Италия.

"Жоржиньо изпълнява дузпите, защото има силен характер.  Но имаме и други специалисти по дузпи", каза още Спалети. /БТА