Треньорът на Интер Лучано Спалети призна, че е не е очаквал от отбора му да загуби с 1:3 от Удинезе у дома. Наставникът поиска от своите момчета, които нямаха поражение дотук, да си извадят необходимите поуки от резултата.

Първа загуба за Интер, Юве и Наполи потриват ръце

„Беше неочаквано, особено стартът на второто полувреме, особено като се има предвид какво направихме през първата част. Поддържахме правилните дистанции, форма и поведение. Ние не завършихме възможностите си така, както се очакваше, но създавахме ситуации”, коментира Спалети.

„През второто полувреме допуснахме прекалено много елементарни грешки и Удинезе успя да изкове преднина от 2 гола. Опитах да включа Роберто Галярдини, за да намалим разликата във физическата сила, но това не промени нищо. Този мач трябва да ни поучи, че когато намалиш интензивността в тази лига с толкова равностойни тимове, ще губиш точки. Дори най-тънките ситуации могат да направят разликата.”

„Нещата не се развиха по наш вкус, тъй като ударихме гредата, а и стреляхме встрани от целта. Удинезе си създаде аванс и можеше спокойно да го пази. Ние нямахме играчите, които да преодолеят съперник и да разбият тази дефанзивна стена”, допъ