Старши треньорът на Интер Лучано Спалети заяви, че Интер ще става все по-добър с всяка изминала среща. ,,Нерадзурите“ победиха с 2-1 у дома на ,,Сан Сиро“ Фиорентина в първа среща от междинния шести кръг в Серия А. Това беше втори пореден успех за отбора в първенството и общо трети във всички турнири, след като тимът победи Сампдория като гост с късен гол и направи обрат срещу Тотнъм в Шампионска лига.

,,Съставът се подобрява във всеки един аспект от играта, като това се наблюдава най-вече по отношение на психологическа устойчивост и характер. Прогресираме, трябва да отдадем нужното и на физическата ни подготовка. Отборът е готов да направи нещо специално през този сезон. Това са футболистите, които исках в състава за новия сезон. Спечелихме заслужено, момчетата се представиха повече от добре. Знаем какъв път трябва да извървим през кампанията и ще положим всички необходими усилия, за да постигнем големи неща заедно“, завърши специалистът.

Мауро Икарди отбеляза първия си гол от началото на сезона в Серия А именно в срещата с Фиорентина. Аржентинският голмайстор говори след мача с ,,виолетовите“ относно формата си. ,,В социалните мрежи и медиите се изговори какво ли не по отношение на моментната ми форма. Не вкарах в четири последователни срещи в Серия А и се заговори за криза в представянето ми, но аз имам 120 гола за първенство, така че няма от какво да се притеснявам“, показа самочувствие Икарди. Следващият двубой за Интер в шампионата е отново домакинство, този път на Каляри. След това предстои и визита в Холандия на ПСВ Айндховен в мач от Шампионската лига.