Треньорът на Наполи Лучано Спалети остана доволен от успеха с 2:0 над Салернитана. По този начин тимът му вече има 50 точки и продължава устрема си към титлата.

Наставникът призна, че пред неаполитанците се открива безпрецедентна въможност да атакуват Скудетото и трябва да направят всичко възможно да се възползват от нея.

"Такива мачове могат да бъдат повлияни от най-различни психологически аспекти, но най-важното е да показваш добър футбол. Ключът е в темпото. През първото полувреме позволявахме да има пренасищане в средата на терена и рискувахме да ни хванат на контраатака. За щастие отбелязахме двата гола и обърнахме мача в нашата посока. През второто полувреме контролирахме темпото и запазихме баланс. В бъдеще обаче трябва да натискаме повече и да забързваме нещата", заяви Спалети.

Относно битката за титлата той заяви: "Пред нас се открива безпрецедентна възможност, но трябва да реагираме правилно. Отношението ни не трябва да позволява да пропиляваме възможности, а трябва да продължим да играем добър футбол, да останем скромни и да покажем професионализъм".