Треньорът на Интер Лучано Спалети застана плътно зад своите футболисти след 1:1 у дома срещу Рома в голямото дерби от 21-ия кръг на Серия А. Наставникът заяви, че е лесно да се критикува отстрани, докато тимът се бори да сложи край на серията от 6 поредни мача без победа във всички турнири.

Интер се спаси в края от поражение срещу Рома

На „Джузепе Меаца” Рома взе аванс след жестока грешка на Давиде Сантон, който остави изританата напред от вратаря Алисон Бекер топка да го прехвърли доста наивно. Голът на Стефан Ел Шаарави обаче бе заличен към края на мача, когато Матиас Весино с глава спаси точката.

„Сантон не дължи извинение на никого. Лесно е, когато си седиш на удобния диван вкъщи, а е съвсем друго, когато трябва през 90 минути да охраняваш Ел Шаарави”, заяви Спалети.

„Давиде е добро момче, тренира и грешки могат да се случат, особено когато топката идва от толкова далеч. Никой друг не му помогна тогава, а не е като той да е сам на терена. Затова няма причина да ни извинява.”

„Истинският проблем тук е, че ние сме Интери трябва да имаме куража да се сборим с отбори като Рома, Лацио и Наполи за място в топ 4. Трябва да поемем отговорност и да диктуваме събитията. Не може просто да чакаме влакът да мине, а ние да се качим в движение”, допълни треньорът.