Треньорът на Интер Лучано Спалети показа първите явни признаци, че търпението му към клуба започва да се изчерпва. След 1:1 срещу Фиорентина в Серия А наставникът показа красноречиво на ръководството, че очаква да получи нов централен защитник през януарския трансферен прозорец.

Интер пак забрави що е победа, изпусна я в края

В двубоя на „Артемио Франки” Мауро Икарди даде аванс на „нерадзурите” до известен смисъл против логиката на самия мач, а грандът от Милано разчиташе много на героичните изяви, които за пореден път направи вратарят Самир Ханданович. В първата минута от добавеното време обаче домакините изравниха чрез Джовани Симеоне.

Така негативната серия за Интер в калчото продължава. Тимът вече 5-и мач е без победа, като записа 3 ремита и 2 загуби. Като се прибави и отпадането от турнира за Купата на Италия срещу намиращия се в незавидно положение градски съперник Милан, ситуацията съвсем не е розова.

„Имаше доста фактори, които не бяха в наша полза през седмицата. Юто Нагатомо заболя от грип, а Андреа Ранокия игра с болки в ребрата, като даде най-доброто от себе си при тези обстоятелства”, заяви Спалети. „Отборът губи топката прекалено лесно и това създава трудности. Липсва ни и мъничко дух, както и сила при единоборствата. Това е нетипично за нас и губехме топката по банален начин.”

„Въпреки всичко поведохме в резултата и макар Фиорентина да заслужи равенството, имахме шансовете да направим резултата 2:0. Не се възползвахме, когато противникът беше разклатен.”

Когато споменатият вече Ранокия трябваше да бъде заменен принудително заради травмата си, Спалети се видя принуден да ползва крайния защитник Давиде Сантон в центъра на отбраната. По този повод въпрос от медиите дали Интер разполага с ограничен потенциал на дадени постове разгневи Спалети. „Не издържам повече, не знам какво да кажа… Защо вие не влезете в съблекалнята и да обясните на играчите, че не са достатъчно добри? Аз си върша работата, имаме трудности. Очевидно е за всички, че ни липсва централен защитник. Сега какво – искате награда, че можете да преброите футболистите в състава ми ли? Дори моята 80-годишна майка у дома знае, че ни липсва централен бранител.”

„Питате ме едно и също нещо от началото на сезона. Отговорих по един същи начин вече 750 пъти, ала въпросът си стои. Ние трябва да работим и да побеждаваме, а не да губим почва под краката си и да се пропукваме заради липсата на един играч”, заключи Спалети.