Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети не даде еднозначен отговор на въпроса дали ще продължи да води шампиона на Италия и през следващия сезон, но заяви, че бъдещето му вече е решено.

64-годишният специалист изведе "небесносините" до третата им титла в клубната история през този сезон и до първата от времената на Диего Марадона, но от думите му изглежда, че той по-скоро ще напусне тима.

В неделя Наполи победи с 3:1 финалиста в Шампионската лига Интер и така вече има поне една победа срещу всички останали 19 отбора в Серия "А" този сезон. Тимът игра и в четвъртфиналите на Шампионската лига, но по всичко личи, че нещо между Спалети и собственика на клуба Аурелио де Лаурентис не е както трябва.

"Въпросът с бъдещето ми в Наполи е решен. Човек не променя мнението си всеки ден", каза Спалети на пресконференцията след двубоя с Интер.

"„Това е ситуация, която назрява от много време. Когато работиш от сутрин до вечер, има вероятност някои неща да узряват в съзнанието ти, защото трябва да гледаш всичко случващо се през цялото време. Ако не сте убедени, че можете да дадете всичко, което тези хора заслужават, правилно е да помислите добре. Обмисляте го, стигате до заключение и след това се придържате към него", заяви Спалети.

Той добави, че президентът Де Лаурентис е наясно с това, което е решил.

"Всичко, което трябва да се направи, е да бъде обявено това решение. Казах на Де Лаурентис каквото трябваше да кажа. Нямаше никакви преговори. След вечерята ни заедно изчистихме всички въпроси", каза още старши треньорът на Наполи.

През последната седмица пресата в Италия спекулира, че Де Лаурентис е готов да освободи Спалети, тъй като иска да привлече Юрген Клоп. Германският мениджър изкара трудна кампания в Ливърпул и само чудо може да вкара "червените" в Шампионската лига и през следващия сезон./ БТА