Ексцентричният собственик на италианския Сампдория Масимо Фереро отново призова за анулиране на настоящия сезон в Серия А. Той вече е изнервен от ситуацията с подновяването на настоящата кампания, тъй като всичко зависи от разпространението на пандемията от коронавиус.

Италия е сред най-засегнатите страни и скоро едва ли ще се стигне до разхлабване на мерките. Белгия и Холандия вече обявиха прекратяване на своите първенства и така клубовете вече могат да мислят за предстоящия сезон, вместо да правят сметки за евентуалното подновяване на настоящия.

"На всички е ясно, че няма как да бъдем напълно спокойни преди появата на ваксина. Има и чисто практически неща, които ще останат нерешени. Ако играч се зарази, то как да го третираме - като контузен ли? Освен това да поставиш човек за месец под карантина в хотел е като домашен арест“, заяви босът на „мореплавателите“.

„Ще трябва да се играят по 2-3 мача на седмица и то до август. След това има евротурнири, няма да има никакво време за почивка на момчетата", каза още Фереро.