Фактическият собственик на Милан – Гери Кардинале, даде пространно интервю за "Кориере дела Сера", докато е в Италия около началото на сезона. Бизнесменът, чието дело е фондът РедБърд, коментира продажбата на „росонерите“ отпреди година, как е станал футболен фен, какви са първите му спомени от Италия, докъде мисли, че ще стигне с Милан и други интересни теми.

„Баща ми ме изпращаше в Италия, когато бях дете. Бях тук през 1982 година, когато „адзурите“ спечелиха Световната купа. Гледах Франко Барези, Даниеле Масаро, Паоло Роси, имах техни плакати в стаята си. Трябва да разкажа за това на Франко и Даниеле!“

„Това е дългосрочен проект - искам да спечеля, но не само веднъж, много пъти, с течение на времето. Във футбола искам да бъда Берлускони 2, да имам същото въздействие като него в напълно променен контекст. Сега, с най-големия оборот в историята на Милан и отчет, който ще приключи на печалба за първи път от 2006 г., ние сме изправени пред нова фаза: искаме да бъдем номер 1, но не можем да го направим без промени“.

„Реалността е, че RedBird (б.р. - фондът на Кардинале) притежава 100% от Милан. Компанията ми е инвестирала 600 милиона за придобиването на капитала и контролира 100% от този капитал. Смятах, че приемствеността с Елиът е добродетел и затова предпочетох чистото финансиране, без дялове в капитала. За 550 милиона при много добра лихва, която ще бъде платена след три години. Можех да събера милиард в брой, можех да включа банки, избрах да го направя с Елиът, защото изпитвам огромно уважение към Пол и Гордън Сингър. Това беше интелигентен начин за закупуването на Милан: сигурност, бързина, възможност за осигуряване на приемственост“, сподели още Кардинале на въпрос за закупуването на Милан. РедБърд купи „росонерите“ за над 1.2 млрд. евро, като половината от сумата бе под формата на заем от предишния собственик – хедж фондът Елиът.