Финалистът от миналогодишното издание на Лига Европа - Рома може, скоро да има нови собственици от Саудитска Арабия, съобщават италианските медии. Според информация на La Repubblica, във вторник в Рияд се е състояла среща с участието на ръководителя на правния отдел на „джалоросите“ с евентуалните саудитски инвеститори. Обсъдени са били различни теми, включително спонсорството, но разговорът е продължил и в по-конкретни.

Ерик Уилямсън, дясната ръка на собствениците на Рома - семейство Фридкин, и член на борда на директорите на Рома, е пристигнал от САЩ, за да присъства на срещата, което подсказва, че се обсъжда нещо по-мащабно.

Две различни групи се интересуват от закупуването на Рома от Дан Фридкин - държавният Публичен инвестиционен фонд (PIF), който вече притежава Нюкасъл, и частният инвеститор Турки Ал аш-Шейх, който е съветник на саудитското кралско семейство и президент на General Entertainment Authority (б.р. - Главната дирекция за развлечения на Ааудитска Арабия).

На този етап Фридкин се надява да влезе в партньорство с една от двете саудитски групи, като иска да запази контрола си върху Рома, но и PIF, и Ал аш-Шейх искат 100% от акциите на клуба, като подготвят оферти за около 900 милиона евро плюс 300 милиона евро, свързани с изграждането на новия стадион.