Собственикът на Интер търси партньор, който да вложи нови финансови средства в италианския футболен отбор. Това заяви изпълнителният директор Джузепе Марота пред местното радио, ден след като клубът спечели първата си титла в Серия А от 11 години насам.

Китайската компания "Suning" притежава 68,5% от акциите на клуба, който страда поради последиците от пандемията от КОВИД-19. Останалите акции са собственост на инвестиционната фирма "Lionrock Capital".

"Собствениците работят за доброто на Интер. Целта е да се постигне споразумение с партньор, за да се получи ликвидността, която е необходима в момента", каза Марота пред "Рай Радио 1", добавяйки, че "Suning" е инвестирал 700 милиона евро в тима досега.

По-рано тази година "Suning" преговаря с базираната в Лондон "BC Partners", която се интересуваше от мажоритарен дял в клуба, но разговорите не дадоха резултат.

Сега Интер търси финансова сделка в размер до 250 милиона евро, за да покрие непосредствените си нужди и наскоро преговаря с "Bain Capital Credit" и "Oaktree Capital Group", съобщиха два анонимни източника.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.