Роберто Манчини вече е минало за националния отбор на Италия. Късно снощи, 12 август, треньорът е депозирал своята оставка, която е била приета от Италианската футболна федерация FIGC.

С напускането на Манчини, който изкара 5 години начело на „адзурите“, веднага се завъртяха и няколко имена за треньорския пост.

Според „Скай Италия“ Лучано Спалети, извел Наполи до първо Скудето от 33 години насам, е един от фаворитите за поста. Самият Спалети заяви преди няколко седмици пред „Гадзета“, че не желае да взима отпуск, а да работи.

Досега Спалети не е бил начело на национален отбор в иначе богатата си кариера. Гологлавият спец напусна Наполи седмици след титлата заради неразбирателство с ръководството на южняците.

Второто име е Антонио Конте. Специалистът в момента е без отбор. Той води „Скуадра адзура“ в продължение на две години – между 2014-а и 2016-а. С Конте начело „адзурите“ стигнаха 1/4-финал на Европейското първенство през 2016 година, но там загубиха след дузпи от Германия.

Проблем за евентуално назначаване на Конте би била заплатата му. Конте иска да получава около 10 милиона евро, информира „Скай Италия“.