Италианската прокуратура привика двама лекари на изслушване в четвъртък във връзка с новите разкрития около смъртта на бившия капитан на Фиорентина Давиде Астори. Информацията разпространи агенция ANSA.

Капитанът на „виолетовите” почина внезапно в съня си през март тази година. Причината бе сърдечен удар, получен в нощта преди гостуването срещу Удинезе от Серия А. Тялото на футболиста бе открито бездиханно в неговата хотелска стая, а това доведе до отлагането на срещите от кръга.

Първоначалното разследване не откри някой да носи вина за случилото се, а сега усилията на прокурорите са насочени към това да се установи дали трагедията с 31-годишния италиански национал е била предотвратима.

Вчера в публичното пространство бяха публикувани две електрокардиограми на Астори, които подсказват за „дребни знаци”, сочещи за нередности в начина, по който е функционирало сърцето му. Въпросните изследвания са правени през 2016-а и 2017-а, като при наличието на подобни аномалии е трябвало да се пристъпи към допълнителни и по-задълбочени тестове.

Сега прокурорът Джузепе Креацо вече разследва потенциално убийство по невнимание, а според ANSA двама доктори – Джорджо Галанти и Франческо Станьо (и двамата от Флоренция) са призовани да се явят пред властите. Техните показания трябва да дадат още доказателства на Креацо и  водещият разследването прокурор Антонио Настази.

Медицинските лица ще трябва да отговарят на въпроси, тъй като именно те са се разписали върху изследванията на Астори и не са го пратили за допълнителни тестове. Едва след като двамата бъдат изслушани, ще се реши дали разследването ще бъде прекратено или пък ще се пристъпи към съдебен процес.

Още по темата:

Можел ли е всъщност Астори да бъде спасен?

Киеза призна: Не спирам да мисля за Астори

Фиорентина извоюва малка победа в името на Астори

Веднъж съотборник на Астори, оставаш такъв цял живот!

Краси Чомаков: Исках земята да ме погълне заедно с Астори

Наследникът на Астори: Шкафчето му стои празно, а столът - непокътнат