Видео в социалните мрежи показа двама души в екип на Рома, разхождащи се по улиците на квартал Касал Палоко, където живеят много от играчите на „римските вълци“, заедно с друг човек, който според подозренията, трябва да бъде кондиционният треньор на клуба.

Клипът генерира хиляди гледания и бе засипан с хиляди критични коментари от фенове на градския съперник Лацио, които обвиниха Рома, че не спазват карантината и тренират в три групи, въпреки постановлението на правителството, забраняващо всякакъв вид спортни дейности извън домовете.

Новината веднага бе обявена за фалшива и подразни Рома и феновете на тима. От клуба заявиха, че на нито един кондиционен треньор не е позволено да извършва тренировки с футболистите. Преди всичко от Рома не биха позволили подобни занимания, заради многото контузии през сезона. По улиците на Рим патрулират полицаи, които следят за спазването на карантината и глобяват нарушителите. По този начин от Италия съобщават, че е трудно да си представят, че футболисти може да тренират на открито.

От Рома също така съобщиха, че на снимката са разпознали своя футболист Диего Пероти, но фотоса е от преди две години и той носи стар екип на тима.