Бившият шеф на федералния съд към Италианската футболна федерация Джузепе Пекораро заяви, че липсва аудио запис от намеса на ВАР от мача между Интер и Ювентус, игран на 28 април 2018 година, на „Джузепе Меаца".

Срещата тогава завърши 3:2 в полза на „бианконерите", които осъществиха обрат от 1:2. Победата им се оказа ключова в борбата с Наполи за титлата, която отиде в ръцете на „черно-белите“.

Става въпрос за възможен втори жълт картон на Миралем Пянич за фаул срещу Рафиня, особено след изгонването на Матиас Весино по-рано в мача.

"Именно съдийството на Даниеле Орсато в мача Интер - Ювентус стана причина за напрежението ми с реферите. Бях получил оплаквания за неговото представяне от различни асоциации и фенски групировки. Не мислех, че ще намерим нещо неприятно, но за всеки случай се опитах да отворя разследване“, каза Пекораро пред „Ил Матино“.

„Помолих съдийската асоциация, а след това и лигата, за да бъда сигурен, да прослушам диалога между асистентите от ВАР и главния рефер. Трябваше да настоявам, иначе какъв шеф на федералния съд съм аз? Те ни дадоха документацията едва в началото на следващия сезон, но ни очакваше изненада...Отворихме папката, като единственото, което липсваше, беше именно частта, от която се интересувахме - разговорът между Орсато и ВАР, когато Пянич не беше изгонен. Причината? Казаха ми, че просто записът го няма и това беше всичко. Нужна ни е по-голяма прозрачност", заяви още Пекораро.