Пол Погба е бил обект на изнудване за 13 милиона евро, след като е бил отвлечен от свои приятели от детинство, сред които и по-големият му брат – Матиас Погба. Това стана ясно от подадено оплакване от играча на Ювентус. Той стори това, след като 32-годишният Матиас публикува в социалните мрежи видео, в което обеща скоро да разкаже скандални тайни на популярния си брат и на Килиан Мбапе. Според него разкритията ще навредят сериозно на реномето на двамата известни футболисти.
 
29-годишният футболист на Ювентус е обяснил в жалбата си пред властите, че похитителите поискали от него парите за извършваните в продължение на 13 години услуги като тайна и дискретна охрана. От прокуратурата в Париж потвърждават, че е започнато следствие по случая.

Братя Погба

източник: Gulliver/GettyImages

Погба е обяснил, че е бил заведен насила в апартамент в парижкото предградие Лани-сюр-Марн. Там е имало група мъже, негови приятели от детинство, както и двама маскирани. Те са поискали парите за дискретната охрана и протекция, която му е осигурена по време на двата му престоя като играч на Манчестър Юнайтед. Вторият от тях приключи това лято.
 
Френският национал признава, че е виждал въпросните мъже в Манчестър през април, както и на тренировъчната база на Ювентус в Торино през юли. В оплакването си пред полицията Погба е категоричен, че в очите на един от маскираните е познал брат си Матиас.
 
Пол Погба има и друг брат – Флорентен, който е близнак на Матиас и също е професионален футболист. Тримата са израснали в квартала Лани-сюр-Марн. Звездата на Ювентус винаги е подкрепял своите роднини и приятели от детинство. Единствено е спрял помощта си към един от тях, когато през януари разбира, че той е откраднал 200 000 евро от кредитната му карта.
 
Вчера Матиас Погба обяви в социалните мрежи, че ще започне да разкрива тайни на брат си, на Килиан Мбапе и на футболния агент Рафаела Пимента, която наследи работата на покойния Мино Райола.

Тримата братя Погба - Флорентен, Пол и Матиас

източник: Gulliver/GettyImages

„Френските, английските, италианските и испанските фенове, с други думи – целият свят, както и феновете на брат ми, съотборниците му в националния отбор и в Ювентус, и спонсорите заслужават да научат определени неща. Тогава да преценят дали той заслужава да бъде част от националния отбор на Франция и да играе на световното първенство, както и да е титуляр в Ювентус. Дали изобщо е човек, на когото може да се има доверие“, обяви Матиас Погба в обръщението си в социалните мрежи, в което поставя под въпрос и качествата на Пимента относно нейния професионализъм и нейната лоялност.
 
Матиас Погба, който е бивш футболист на Рексъм, Крю Александра и Патрик Тисъл, обещава и сензации за Килиан Мбапе.
 
„Ще ви кажа много важни неща за него, а ще има и много свидетели, които да потвърдят думите ми. Всичко ще предизвика огромна новинарска бомба“, добавя той.
 
„Изявлението на Матиас в социалните мрежи не ни изненадва. Те са част от заплахите и организирания натиск над Пол от организирана банда. Компетентните органи във Франция и Италия вече са информирани и повече няма да коментираме темата, докато тече започналото разследване“, заявиха в общо изявление Рафаела Пимента и Йео Мориба, която е майка и адвокат на Пол Погба.
 
Матиас Погба в момента е футболен свободен агент. Той няма отбор от началото на годината, когато напусна четвъртодивизионният френски Белфорт. Близнакът му Флорентен пък е играч на индийския Мохун Баган.