Старши-треньорът на Лацио Симоне Индзаги беше изключително щастлив, след като късно снощи римските орли победиха Милан с 2:1 на "Сан Сиро". 

Това беше първа победа за "лациалите" срещу този съперник от 30 години насам на "Сан Сиро". Чиро Имобиле и Хоакин Кореа се разписаха за "орлите", които вече са в серия от 3 поредни победи. Лацио се изравни по точки с Аталанта и Каляри и е само на точка от третия Рома. 

Индзаги не пропусна да поздрави своите футболисти. Ето какво заяви специалистът пред Sky Sport Italia.  

"Играхме много добре и заслужено спечелихме. Много съм доволен от представянето ни в този мач. Постигнахме много важна победа срещу добър отбор. В последните седмици имахме проблеми с контузии, а и нямахме късмет. Аз обаче останах спокоен и концентриран. Просто вярвахме в себе си и знаехме, че резултатите ще дойдат. Много е рано още да говорим за класирането само след 11 кръга, но вече забелязвам постоянство в отбора ни", коментира той.  

"Разбира се, има още върху какво да работим и да се подобряваме, но днес беше много важно да спечелим и да продължим победната серия. За мен беше много важно да прекъснем тази серия от 30 години без победа тук, независимо, че спечелихме миналата година за купата на Италия.  Просто казах на моите футболисти покажете повече желание за победа от тях.  Знам как се случват нещата във футбола. Винаги съм усещал подкрепата на ръководството и бях сигурен преди началото на сезона, че можем да израстваме още и го заявих съвсем ясно. Въпреки спечелената купа на Италия и суперкупа, продължих да вярвам, че можем да постигнем още и още, завърши щастливият мениджър. При Лацио наистина се забелязва огромно подобрение в последните седмици. Тифозите са щастливи, а мечтата за завръщане в Шампионска Лига е жива", добави специалистът. 

Автор: Дидо Калинков