Треньорът на Интер Симоне Индзаги говори преди финала за Суперкупата, в който отборът му ще се изправи срещу Ювентус утре вечер. Младият специалист бе предпазлив и не смята, че тимът му е фаворит за трофея.

"Всички финали са особени мачове, могат да се решат от един-единствен епизод. Трябва да изиграем двубоя агресивно и решително. Ще има моменти, в които Юве ще ни създаде трудности, трябва да сме достатъчно хитри, за да се измъкнем", смята Индзаги.

Той ще търси трета победа за Суперкупата срещу Ювентус след двата си успеха с Лацио. "Имал съм щастието да изиграя много финали, в тях никога няма фаворити. Срещаме се срещу оздравяващ отбор, който постигна 8 отлични резултата и направи зрелищно изкачване. Това е тим, който е свикнал да играе финали. Но и ние сме в добър момент и ще използваме оръжията си. Най-важни ще бъдат някои моменти и мотивацията ни", смята треньорът.

"Казах вече няколко пъти, че първото място трябва да е стимул за нас. На 20 август ми изглеждаше, че основният фаворит за титлата е Ювентус, ние бяхме сред отборите веднага след това. До самия край ще е трудно: Милан и Наполи играят много добре, Аталанта поддържа високо ниво от години, Ювентус се справя все по-добре", смята той.

"Доволен съм, че Стивън Чжан ще присъства физически на стадиона (бел. ред. - президент на Интер). През всички тези месеци съм го чувствал много близък, чуваме си често, пращаме си съобщение преди и след всеки мач. Надявам се утре да направим голям мач заради него, заради феновете", надява се Индзаги.

"Искам да пожелая успех на Федерико Киеза. Освен че той е голям футболист на Ювентус, той е богатство за италианския футбол. Ювентус има сериозен отбор. Алегри знае как да замени по най-добрия начин отсъстващите, а за тима се връщат в игра Бонучи и Киелини, така че ще има конкурентен отбор", сигурен е специалистът.

"Днес имаме тренировка, вчера видях тези, които не играха срещу Лацио. Всички са в добро състояние, включително Джеко и Кореа", каза още Симоне Индзаги.

На пресконференцията бе и опитният вратар на Интер Самир Ханданович.

"Когато Интер не допусне гол, е заслуга на защитниците, когато му вкарат, е грешка на Ханданович. Де Врай сбърка при преценката си на траекторията на топката, след това дойдоха грешките на Шкриняр и моята лична. Ще се опитаме да правим по-малко грешки", обеща Ханданович.