Старши треньорът на италианския вицешампион Интер - Симоне Индзаги, специално поздрави футболистите си за победата над градския съперник Милан с минималното 1:0. Той беше категоричен, че „нерадзурите“ тотално са надиграли „росонерите“, въпреки че успехът не беше толкова убедителен, колкото в сблъсъка за Суперкупата на Италия преди няколко седмици.

„Красива победа. Без съмнение, представихме се отлично. Поздравявам момчетата. Всички бяха амбицирани и концентрирани. Доминирахме изцяло. Да спечелим две дербита на Милано за 20 дни е нещо, което искахме да споделим с феновете ни. Сега сме още по-уверени, още повече след като Лукаку и Брозович са възстановени. Но дори в тяхно отсъствие успяхме да се класираме за елиминациите в Шампионската лига, на полуфинал за Купата на Италия и сме втори в Серия А“, заяви Индзаги след успеха.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

„Очакваше се, че Милан може да излезе с различна тактическа постройка, но аз се бях концентрирал върху моя отбор. Играхме много добре срещу Аталанта в събота, след което повторих на футболистите, че всичко зависи от тяхната настройка. Лаутаро поддържа невероятно ниво в последната година. Заради контузиите на Лукаку и Корея нямах възможност да му давам почивка. Не трябва обаче да говорим само за него, защото днес беше удоволствие да се наблюдава целия отбор“, продължи наставникът на Интер.

„Единственото негативно е, че независимо от превъзходството ни, водехме само с един гол до самия край. Трябваше да сме по-прецизни при завършека на атаките. Имаме 43 точки, а можеха да са и малко повече. Трябва да продължим да играем по същия начин и да се опитаме да стигнем до края във всички турнири. Да не забравяме, че през октомври бяхме на 9-о място, а оттогава спечелихме 10 от 13 мача“, сподели още Индзаги.