Диего Симеоне брои дните до края на ангажимента си с Атлетико Мадрид. След това веднага ще се насочи към друг от отборите на сърцето си - Интер. Поне това е признал самият той пред бившия си треньор при "нерадзурите" Джиджи Симони. 

Двамата работиха заедно между 1997 и 1999 г. на "Сан Сиро", след което пътищата им поеха различни посоки, за да може италианецът да се озове дори начело на ЦСКА в един момент. Но двамата продължават да поддържат връзка и да се чуват редовно, независимо от разстоянията. 

"Наскоро си говорих с Диего и той ми каза, че няма търпение да стане свободен и да дойде в Интер. Помнете ми думата, в момента, в който той няма ангажимент с Атлетико, вече ще е тук в Милано."

"Мисля, че тактически футболът в Италия ще му допадне, той познава добре играта и изискванията тук. Още докато играеше под мое ръководство, той вече беше станал треньор. Още тогава му го бях казал и поддържам това мнение и сега", сподели Джиджи Симони. 

Настоящият наставник на "нерадзурите" Стефано Пиоли има договор до 30 юни 2018 г. Именно тогава се очаква Симеоне да прекрати ангажиментите си с Атлетико, въпреки че има договор до 2021 г. с "дюшекчиите".