Ще играе ли Рома в Шампионската лига? На този въпрос все още е трудно да се даде отговор. „Вълците“ със сигурност зависят от няколко фактора, за да стане ясно това, но най-вече двубоят реванш срещу Байер Леверкузен в четвъртък вечер изглежда от решаващо значение за целия сезон на „джалоросите“.

В Рома обаче имат един сериозен проблем и той е широчината на състава. Ако не печелиш, нещата просто няма как да се случат, а отборът на Моуриньо определено изпитва сериозни затруднения в серия А.  И при снощното равенство срещу Болоня, „римляните“ пропуснаха поредния си шанс да се доближат до топ 4, и да се изравнят по точки със състава на Милан.

Около класирането в Италия обаче има доста въпросителни, тъй като се очаква на 22 май, на Ювентус отново да бъдат отнети точки, а това може да спомогне за каузата на останалите претенденти за топ 4. По всичко изглежда, че в Рома ще хвърлят всичко в Лига Европа, за да опитат през втората по сила надпревара на „Стария континент“ да се класират за Шампионската лига.

Двубоите срещу Байер Леверкузен както се и очакваше са напълно равностойни, а във втория мач, за Жозе Моуриньо и компания няма да е никак лесно. 1:0 е любимият резултат на Специалния и феновете на Рома имат своите причини да са оптимистично настроени преди срещата в Леверкузен. Факт е, че за  проблемите в „калчото“ доста сериозно влияние оказаха и многобройните контузии в състава на римския гранд. Отделно от това пък Моуриньо е сериозно свързван с треньорския пост в ПСЖ, но дали португалският специалист ще поеме в посока Франция, най-вероятно ще разберем след края на сезона.

Поне на този етап, 60-годишният наставник изглежда готов да изпълни контракта си с Рома, като настоящият договор на бившия мениджър на Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм изтича през лятото на 2024 година.  Рома не е бил част от Шампионска лига от сезон 2018/2019, когато тимът бе елиминиран на осминафиналите от състава на Порто. След 3 дни ще имаме по-ясен отговор на въпроса, дали Моуриньо ще съумее да сътвори поредния си подвиг, като изпрати Рома на финал в Лига Европа, и за втора поредна година,   изведе своя отбор до мач за европейско отличие, след като през миналия сезон бе постигнат триумф в Лигата на конференциите.