Дженаро Гатузо е щастлив от формата на ръководения от него Милан, но вярва, че предстои много работа за отбора му до края на сезона, за да има позитивен край кампанията. Рино Гатузо се определи като "шивач", но не още много добър, тъй като не е завършил своето облекло (бел.ред: добър финал в кампанията за Милан).

Бившият халф на „росонерите” не се наслади на силен старт с отбора от Милано, като позицията му бе застрашена, но ръководството запази довери в него. От срещата на ръководните фактори на Милан, то отборът е в серия от десет поредни мача, в които е непобеден, а също така се утвърди в четворката на Серия А. Успех в „Дерби дела Мадонина” ще заздрави позиците на „росонерите” в Топ 4 и ще има сериозна преднина пред четвъртия Интер.

„Питате ме дали съм шивач? Може и да съм, но някой, който не е завършил шиенето на дрехите си, не може да се счита за добър. Все още имаме дупки, които трябва да закърпим. Трябва да се фокусираме, за да запазим място в зона ШЛ. Позицията ни в хода на шампионата няма значение за мен, важна е тази накрая. Трябва да вдигнем високо главите си и да работим”, довери на брифинга Рино Гатузо.

Милан е в негативна серия в дербито с Интер, след като не знае какво е победа в последните си пет мача. Последният октомври пък „нерадзурите” наказаха Милан с попадение на Мауро Икарди в края на мача.