Легендата на Милан и украинския футбол Андрий Шевченки не скри щастието си от промяната в клуба, която донесе със себе си новият треньор Дженаро Гатузо. Според Шева някогашният му съотборник е успял да върне познатата идентичност, която „росонерите” позагубиха през последните години.

Милан с най-дълга безпогрешна серия от 2009-а насам

Бонучи: Гатузо ми напомня за Конте

Шевченко и Гатузо играха заедно на „Сан Сиро” между 1999 и 2006 година, като спечелиха титлата на Италия и Шампионската лига в този период. Сега бившият полузащитник е треньор на отбора, докато Шевченко е национален селекционер на Украйна.

„Рино промени лицето на Милан”, каза Шева за „Гадзета дело Спорт”. „Той им върна идентичността, а също така и чувството за принадлежност. Той иска от играчите си да бъдат конкурентни и агресивни. Гатузо беше същият като футболист, така че не съм изненадан.”

Бобан: Милан не може да спечели нищо

„Той е човек, който няма да ти отстъпи дори милиметър. Рино не се бои от нищо, сега получи своя шанс и се възползва. Надявам се да изведе Милан до Европа през следващия, макар че едно дерби между Милан и Динамо Киев няма бъде леко за мен”, добави Шевченко.