Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис разкри целите, които са си поставили на ръководно ниво в „червено-черния“ клуб за сезона. Той си припомни и емоциите от спечелването на Скудетото през миналата кампания, а говори и за две от фундаменталните фигури, върнали „росонерите“ на голямата сцена – Стефано Пиоли и Златан Ибрахимович.

„Това беше специален сезон за всички нас. Спечелването на Скудетото след 11 години е голяма емоция за клуба и получаването на тази награда е още една чест. Трябва да имаме тази амбиция - ние сме Милан. Винаги искаме да растем, да се подобряваме всеки ден и да печелим отново. За нашите фенове това беше голяма радост”.

„Със сигурност трябва да се класираме за осминафиналите в Шампионска лига - необходимо е да спечелим и двата мача и това е нашата цел“.

„Стефано Пиоли е специален човек. Той има ценностите на клуба. Той е треньор с ясни идеи, ангажира се да помага на младите играчи да растат. Стефано е фундаментален за този Милан и за нашия растеж”.

„Екипно усилие е, не само от спортна страна, но и извън терена. Свършихме страхотна работа, която е важна и днес, и за бъдещето на клуба”.

Накрая, южноафриканецът каза и няколко думи за Златан Ибрахимович З двамата неведнъж имаше спекулации, че не са в добри отношения: „Ибрахимович е човек с много силен характер за пред обществото, но под тази маска има мил, интелигентен човек, около когото този отбор и тези млади играчи растат“.