Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели заяви, че от клуба не са поставили ултиматум на вратаря на Джанлудижи Донарума, що се отнася до периода, в който трябва да им обяви окончателното си решение, а именно остава или напуска.

Въпреки това Мирабели допълни, че ръководството очаква ситуацията да се изясни в следващите 48 часа.

Вижда му се краят: Джиджо се разбра с Милан

Първоначално Донарума отхвърли предложената му от “росонерите” оферта, но по-късно като че ли стражът промени решението си под въздействието на семейството си.

Във вторник пък Daily Mail информира, че двете страни вече са се споразумели, като новият договор на 18-годишния талант ще бъде за още 5 години.

“Джиджо знае позицията ни. Знае и какво предлагаме, чакаме, но няма да е задълго. Трябва да знаем какво предстои. На 27-и ще играем мач в Лига Европа и трябва да имаме ясна представа кой ще бъде на поста вратар”, каза Мирабели, цитиран от Football-Italia.

Джиджо успокоява страстите, притиска Райола да остане

“Досега нямаме отговор, но се надяваме да получим такъв в следващите 48 часа. Това не е ултиматум, но ние продължаваме напред и поемаме по-голям риск да оставим незавършен тима. Чакаме отговора скоро”, допълни спортният директор на тима от Милано.

Освобождаващата клауза в контракта на Донарума ще зависи от участието на Милан в Шампионската лига. Ако успеят да се доберат до европейския елит, то сумата за футболиста ще възлиза на 100 милиона паунда, в противен случай “росонерите” ще искат за Джиджо двойно по-малко – 50 милиона паунда.