Генералният директор на Интер Бепе Марота иска да запази в състава Лаутаро Мартинес, но предупреди, че пазарът е „непредсказуем”. Мартинес вече има 13 гола за италианския тим във всички надпревари, след като вкара и победният гол срещу СПАЛ в неделя, която изведе миланският тим на върха в класирането.

„Лаутаро е добро момче. Той е благодарен на Интер и се чувства добре тук”, сподели в понеделник на асамблеята на Серия А шефът в Интер.

„Интер и Сунинг Груп имат една цел – да се подобряват, а за да се подобряваш, не можеш да се разделяш с най-добрите си играчи. Сега не е моментът да говорим за трансфери и подновяване на договорите. Трансферният пазар е непредвидим”.

Бившият шеф в Ювентус коментира и влиянието на Антонио Конте в клуба, след като „нерадзурите” са лидери в класирането за първи път от десет години насам. „Познавам Антонио много добре и знам какъв голям професионалист и сериен победител е. Разбираме се много добре. Играчите разбират ясно неговите изисквания, дори опитните като Борха Валеро. Интер няма много големи имена на първо четене, но имаме много играчи с невероятни качества”, призна още Марота.

Лаутаро и Ромелу Лукаку са въвлечени в 60% от головете на Интер през този сезон, а шефът вярва, че това е нужната химия на отбора. „Синхронът им е страхотен. От друга страна, треньорът има голяма вина, за да може те да правят това пред гола. Същевременно Ромелу и Лаутаро са големи приятели, което е много добре за един отбор”, завърши шефът в Интер.