Спортният директор на Ювентус Федерико Керубини си е водил бележник, в който записвал най-различни свои критики към предшественика си на поста Фабио Паратичи, който сега е ръководител в Тотнъм, пише „Ла Република“.

Това става ясно от написаното във въпросния бележник, който е бил конфискуван по време на разследването срещу 16 клубни директори от страна на италианската финансова полиция преди година. Според изданието в него Керубини си е записвал най-различни критики за работата на Паратичи. Някои от тях са били за закъснения на бившия клубен шеф за работни срещи, които той понякога дори провеждал в сауната, при бръснаря или ортопеда си. 

По-сериозните обвинения обаче са за финансовата стратегия на Паратичи. Керубини пишел, че тогавашният му колега използвал изкуствени капиталови печалби за моментни ползи, но чийто дълготраен ефект щял да навреди на клуба.

„Преценките му се променят всеки ден. Планът за възстановяване е потресаващ, но как стигнахме дотук? Безсмислени попълнения отвъд възможностите ни (Кулушевски?)“, подчертал настоящият спортен директор в бележника. Той също така го порицал за „съсипване на поколение: Кийн, Спинацола, Аудеро…“

Паратичи прекара 11 години в Ювентус до лятото на 2021-ва, когато напусна и отиде в Тотнъм. Именно на негово място беше назначен Керубини, който по този начин получи повишение от поста си на технически координатор.