Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота се изказа много остро по отношение на късния неделен мач, в който неговия тим си тръгна с 3:3 при гостуването на Фиорентина в Серия А. Бившият шеф в Ювентус беше бесен на последната дузпа в мача, която позволи на „виолетовите” да избегнат загубата дълбоко в добавеното време.

Проблемът беше в това, че при преразглеждането на отсъдената в полза на флорентинци дузпа за игра с ръка на Данило Д’Амброзио реферите доста дълго време умуваха дали всъщност играчът на „нерадзурите” не играе с гърди. Различните гледни точки към ситуацията не успяха да дадат категоричен отговор, защото при някои остава впечатлението, че топката удря фланелката на играча при емблемата отляво, но при други изглеждаше, че кълбото се плъзга леко па ръката.

„Претърпяхме голяма щета. Надявам се тя да не се окаже непоправима в контекста на цялостния ни сезон, защото това би било ужасно. Най-голямото ми съжаление е, че инвестирахме толкова много във ВАР, за да намалим грешките, затова употребата на системата трябва да бъде рационална и внимателна”, каза Марота.

„Ако субективността и обективността се размиват в определени моменти, то това е поразително и се чувствам разочарован заради усилията, които положихме. Не бих искал да критикувам рефера Абисо. Очевидно нещо не функционира. Може би системата трябва да бъде ревизирана.”

„Не е моя работа да соча с пръст, но мисля, че това е една непоправима щета за нашия сезон и се надявам тя да не се окаже фатална”, заяви Марота.