Вратарят на Ювентус Войчех Шчесни демонстрира, че не му липсва самочувствие и увереност в собствените способности. Полският национал прецени, че всъщност той е най-добрият страж в света  към днешна дата и изобщо в историята.

Разбира се, цялото изказване премина в шеговит тон, а 29-годишният Шчесни отчете, че през настоящия сезон в ролята на негова резерва влиза легендарния Джанлуиджи Буфон. Бившият страж на Арсенал и италианеца си поделиха отговорността под рамката в първия сезон, който полякът изкара в Торино – 2017/2018. За следващата кампания Шчесни вече беше едноличен №1, след като Буфон напусна в посока Пари Сен Жермен. Изглежда ситуацията ще остане непроменена напук на факта, че славният ветеран отново се завърна в Юве преди началото на настоящия сезон.

Шчесни припомни и факта, че докато играеше в Рома, той беше титуляр за сметка на настоящата звезда на Ливърпул Алисон Бекер, който наскоро получи наградата The Best за №1 на позицията през миналия сезон. „Когато играех в Рома, резерва ми беше най-добрият вратар в света – Алисон, който сега играе за Ливърпул. Днес в Юве резерва ми е един от най-великите играчи в историята. Това означава, че аз може би съм най-добрият в света и историята”, с усмивка сподели Шчесни.

„Вече сериозно – още една година на обучение редом до Джиджи е безценен опит. Много се радвам, че той се върна. Това беше добър ход за Ювентус и за мен. Сега имам възможността отново да тренирам с него, да говорим, гледаме, споделяме виждания. Такова нещо не се купува. Трябва да съм глупак, ако не се възползвам.”

„Радвам се. Когато пристигнах в Ювентус преди две години, знаех, че една година ще бъда негова резерва. Сега той се завърна и е наясно с ролята си. Нашите взаимоотношения си остават страхотни”, добави Шчесни.