Интер и Наполи се изправят един срещу друг в голямото дерби от първия кръг на Серия А за 2023 година. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3.

Лидерът Наполи зимува на върха с комфортна преднина от осем точки пред Милан, след като до преди паузата записа единадесет победи. Днешният съперник на „небесносините” пък заема пета позиция във временното класиране и се намира на 11 точки зад водача в таблицата.

Преди паузата тимът на Наполи показа забележителна форма, печелейки цели единадесет поредни мача. По този начин отборът на Лучано Спалети изравни рекордната серия на Ювентус от преди пет години.

По време на зимната почивка Наполи изигра няколко контролни срещи. Лидерът в Серия А се наложи над Анталияспор и Кристъл Палас, и инкасира поражения от Виляреал и Лил.

В същото време серията на Наполи срещу Интер на „Сан Сиро” не е никак добра. Неаполитанците регистрираха четири поражения в последните си четири мача в Милано – нещо, което претендентът за титлата трябва да прекъсне.

Интер също изигра няколко приятелски мача по време на паузата, показвайки отлична форма. „Нерадзурите” спечелиха четири от петте си двубоя, а в един завършиха при равенство 1:1. Основните проблеми за Интер в защита, като грандът от Милано допуска твърде лесно голове.


Интер - Наполи 

Интер: Онана, Шкриняр, Ачерби, Бастони, Дармиан, Димарко, Барела, Мхитарян, Чалханоолу, Джеко. Лукаку

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Ким, Рахмани, Оливера, Ангиса, Лоботка, Желински, Политано, Кварацхелия, Осимен