Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос смята, че Лука Модрич напълно заслужава да спечели наградата „The Best“ на ФИФА. Капитанът на „кралете“ не пропусна да отбележи, че някои играчи разчитат твърде много на маркетинга си, визирайки своя бивш съотборник Кристиано Роналдо.

Хърватинът ще спори за приза с Кристиано Роналдо и Мохамед Салах.

 „Смятам, че Лука Модрич напълно заслужава да спечели „The Best“. Аз се чувствам много горд с него. За мен е страхотно, че Лука ми е съотборник. Може би има играчи, които разчитат повече на маркетинга и визията си, за да спечелят наградата. Някои футболисти разчитат повече на името си и мислят, че ще спечелят наградата, но Лука Модрич напълно заслужава това признание“, сподели Рамос.

„Горд съм с това, което правят съотборниците ми от Реал Мадрид. Лука Модрич е отличен приятел и футболист", добави капитанът на „кралете“.

„Това е един от малкото играчи, от чиято награда ще бъда щастлив, сякаш аз съм я получил. Може би има и други атрактивни футболисти, но Модрич заслужи тази награда", продължи той.

„Да бъда капитан на Реал е голяма чест за мен, но и отговорност. Над всичко е колективът. Винаги сме се чувствали като семейство и това ни е помогало да успеем", каза още Серхио Рамос.