Семейството на вратаря Джанлуиджи Донарума се опитва да придума своя син да поднови контракта си Милан. Първоначалният му отказ да стори това предизвика голяма драма и жесток срив в отношенията между двете страни.

Хакнаха Донарума, след като обяви добра новина за Милан

В последно време обаче зачестиха информациите, че младокът би могъл да размисли. Неговият агент Мино Райола – когото мнозина имат за главния виновник в случая – потвърди, че в някой от дните до края на седмицата ще се срещне с представители не клуба. Треньорът на Милан Винченцо Монтела също призова феновете за търпение, тъй като футболист от класата на 18-годишния Донарума „заслужава да бъде чакан”.

Джиджо отрече за раздяла с Мино Райола

В добавка спортният директор Масимилиано Мирабели – с когото Райола твърди, че не може да намери общ език – заяви, че очаква спокойно и уверено развръзката.

Вестник „Гадзета дело спорт” твърди, че семейството на младия страж го посъветвало да остане при „росонерите”. Изданието твърди, че  Мирабели е провел разговор с Донарума, който в момента е с италианския национален отбор на Европейското първенство до 21-годишна възраст. Според версията диалогът помежду им е бил ползотворен и е съдържал индикации, че Донарума ще преподпише въпреки всичко.

Бащата на Донарума: Никога не обсъждам решенията на моя син

Сега всичко зависи от това как ще протече срещата между Мирабели и Райола. Не е изключено агентът на Донарума да се срещне с изпълнителния директор Марко Фасоне, за да се избегне нова ескалация на страстите.