Селекционерът на Италия Роберто Манчини сподели, че може би ще е по-добре за националния тим, ако Серия А не бъде рестартирана, но ако това стане ще се приспособи към последиците, които ще доведе този напрегнат сезон.

Getty Images
22 снимки

Италия бе първата европейска държава, която беше силно засегната от коронавируса и някои от регионите в страната са в режим на блокада вече от два месеца, а футболът на Апенините спря на 10 март

„Нека бъдем честни, аз също съм замръзнал, седим си вкъщи от 60 дни и те са достатъчни някой да полудее“, заяви Манчини пред „Гадзето дело Спорт“.

„Опитвам се да тренирам сутрин и ако времето е хубаво му се наслаждавам от терасата от дома ми. Разбира се, това, което най много ми липсва е да видя родителите си и именно за тях най-много се притеснявам. Когато слушам историите на хората, които не са могли да се сбогуват с близките си заради този вирус, ми разбиват сърцето“, добави още селекционерът на Италия.

Федерацията и Серия А разработват планове за възобновяването на тренировките и се надяват да играят мачове в края на май или нчалото на юни.

„Като селекционер на Италия бих казал, може да е егоистично, ако Серия А се не се възобнови ще е по-добре, защото няма да има толкова много мачове през лятото и футболистите ще могат да си починат. Тогава и играчите ще бъдат по-податливи към контузии. Въпреки това знам, че те нямат търпение да се върнат на терена и се надявам да могат да го направят съвсем скоро“, заяви Манчини.

Италия трябваше да играе на Европейското първенство тази година, но пандемията наложи отлагане на шампионата.

„Предстои ни натоварен септември с мачовете от Лигата на нациите и квалификациите за Световното първенство през 2022 година. Няма да е лесно и може да ни се наложи да извикаме повече от 23-24 футболисти. Надявам се тимът да продължи да играе с това качество, което хората обичат и разбира се да е печелившо“, допълни още той.