Саудитска Арабия е решила да представи невероятна оферта на Серия А, за да финализира своеобразен турнир за Суперкупата на Италия. Това съобщи “MF-Milano Finanza”, обяснявайки, че предложението е на стойност 138 милиона евро и е било предадено по най-високите етажи в Лега Серия А.

Споразумението ще е за шест години – до сезон 2028/29, а финансово е тройно повече от настоящия контракт между двете страни, според който се изиграва един двубой между носителя на Купата и шампиона.

Подобрената оферта е главно заради новия формат на турнира с 4 отбора, по подобие на този в Испания: първите два класирани тима в Серия А и финалистите за Купата на Италия.

През следващите няколко дни делегация от Лега Серия А, водена от главния изпълнителен директор Луиджи Де Сиерво, ще отиде в Рияд, за да преговаря с представителите на Sela (агенцията на Рияд) с цел допълнително подобряване на условията по договора.

Идеята е да се види дали има възможност да се повиши иначе огромната оферта и за клубовете в италианската лига, като по този начин ще бъде напълнена тяхната хазна, пострадала сериозно по време на пандемията.