Сасуоло нанесе втора поредна шампионатна загуба на Ювентус след тази от Лацио миналата седмица. „Неровердите“ победиха торинския колос с минималното 1:0. Единственото попадение, дошло в 64-ата минута, вкара Грегоар Дефрел, който влезе от пейката на полувремето.

„Старата госпожа“ остава на седмо място с 44 точки. Топ 4 към момента затваря Милан с 53. Сасуоло е десети с 40 пункта.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

След мудно начало, първото положение дойде едва в 20-ата минута и изненадващо, бе за Сасуоло. Максим Лопес подаде на Байрами, който нанесе силен изстрел, но прекалено високо.

До края на частта Бремер опита два удара, но и той не бе достатъчно съобразителен.

След почивката нещата изглеждаха доста по-различно и атрактивно, а темпото се вдигна чувствително.

Малко след началото на полувремето Матия Перин се отличи с блестящо спясаване след удар с глава на Грегоар Дефрел. Отговорът на Юве бе удар на Данило, който не затрудни особено Андреа Консили.

Добрата игра на „неровердите“ се увенча с гол в 64-ата минута. Тогава след корнер топката стигна до Николо Фаджоли, който сбърка и я отклони към Дефрел. Нападателят реагира бързо, завъртя се и насочи топката в мрежата на Перин за 1:0.

"Бианконерите" вдигнаха темпото на свой ред и тръгнаха да търсят изравняване. В 73-ата минута Консили направи страхотно спасяване, след като Адриен Рабио насочи топката с глава след ъглов удар.

Малко след това Ди Мария пропусна отлична възможност, след като получи топката от Киеза в наказателното поле.

До края на срещата Сасуоло успа да сътвори две опасни контри, но при никоя от тях не се стигна дори до завършващ удар, а те приключваха с неточни подавания.