Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари призна, че отборът му е загубил концентрация в двубоя срещу Салернитана. „Бианкочелестите“ претърпяха домакинско поражение с 1:3 в от „гранатите“. Специалистът отправи и критики към рефера за жълтия картон, който показа на Сергей Милинкович-Савич, който ще извади сърбина от участие в дербито на Рим срещу Рома на 6 ноември.

"Ако кажа какво мисля, ще ми наложат шестмесечно наказание", заяви Сари, който остави Милинкович-Савич на резервната скамейка до 64-ата минута с идеята да предотврати евентуален негов жълт картон.

"Контролирахме мача до изравнителното попадение, което ни хвана неподготвени. Може би сметнахме, че двубоят е спечелен и това ни накара да загубим баланс", добави Сари пред DAZN.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

"Мачът се промени след 1:1, а реферът не помогна за запазване на спокойствието. Ние обаче трябваше да имаме силите да преодолеем всичко това", каза още наставникът на тима от Рим.

"Не само, че нямаше жълт картон за Сергей, но дори нямаше нарушение. Той вече бе подал топката, а другият играч закъсня и нямаше начин сблъсъкът да бъде предотвратен. За 50 години във футбола, не съм виждал подобен жълт картон да се дава за отбор, който атакува и владее топката. Ако кажа какво наистина мисля, ще ме накажат за 6 месеца", категоричен бе Сари.

"Трябва да се съберем и да продължим там, от където спряхме. Сега имаме пътуване до Нидерландия, а след това ще мислим за дербито", завърши старши треньорът на „орлите“, чийто тим заема 4- място във временното класиране в Серия А с 24 точки.