Маурицио Сари е започнал преговори с Ювентус за прекратяване на договора си с клуба. Според информациите от Италия, специалистът може да се завърне към работата в Серия А преди коледа.

Маурицио Сари пое „бианконерите“ след една година начело на Челси, където спечели Лига Европа. Въпреки че триумфира със Скудетото през миналия сезон, треньорът от Тоскана бе уволнен. Според близкият му приятел Аурелио Вирджили, Сари ще се завърне обратно в Серия А преди Коледа и има голям шанс да поеме Фиорентина.

„Наскоро отидох на вечеря в къщата на Маурицио и не видях къде е поставил медала от Скудетото. Но му подарих бутилка вино посветена на триумфа“, каза Вирджили пред „Tuttosport”.

“Като всички фенове на Фиорентина изпитва голямо уважение към Бепе Якини, но имам мечта. Маурицио да поеме Фиорентина. Да го видим да печели с „ла виола“ ще бъде най-доброто, което може да се случи. Той е професионалист и раздялата му с Наполи не отмени голямото уважение между него и Де Лаурентис. Надявам се да се завърне преди Коледа. Той започна да води преговори с Ювентус за прекратяване на договора му. Търси се споразумение, за да се задоволят и двете страни“, добави още той.