Треньорът на Лацио Маурицио Сари разкри любопитни факти около отказа на Кристиано Роналдо да играе централен нападател в Ювентус - проблем, който изглежда отново избухва в Манчестър Юнайтед през този сезон. Португалският национал изненадващо не е в състава за дербито на Манчестър срещу Сити, което предизвика множество спекулации в английските медии.

След като Лацио победи Каляри с 3:0 в Серия А, Sky Sport Italia помоли Сари да разкрие повече за слуховете около проблемните им взаимоотношения с Роналдо, които бяха припомнени през последните дни.

„Кристиано отбеляза повече голове в Серия А през сезона си с мен, отколкото с всеки друг. Той беше готов да играе централен нападател в няколко мача, когато имахме проблеми, но не му хареса много идеята да го прави редовно“, отбеляза Сари.

„Роналдо вкара 35-40 гола, започвайки от флангова позиция, така че за него да играе нападател беше почти абсурдна молба. Разбираемо е”, довърши темата италианският специалист.

37-годишният португалец изигра 46 състезателни мача под ръководството на Сари в Ювентус и отбеляза 37 пъти, добавяйки още осем асистенции. 31 от головете на португалеца бяха в Серия А.