Треньорът на Лацио Маурицио Сари е решил кой трябва да е първото зимно попълнение на неговия тим. Специалистът настоява за привличането на вратаря на Челси Кепа Арисабалага.

Италианецът бе мениджър на лондончани през в периода след юли 2018 г., след уволнението на сънародника си Антонио Конте, но напусна малко след края на сезона – точно в тази кампания той се засече с испанския страж.

Опитният бивш вратар на Ливърпул Пепе Рейна е първи избор на вратата на „орлите“ в момента, но това може да не продължи дълго. Сари силно се надява да доведе бившия си играч Кепа на „Олимпико“, като се смята, че съвсем скоро може да получи зелена светлина за подобен трансфер от собственика на „бианкочелестите“.

Испанецът вече е твърдо номер 2 под рамката в Челси след Едуард Менди. Мениджърът Томас Тухел дава игрово време на Кепа основно в Карабао Къп.

Бившият вратар на Атлетик Билбао се надява на повече минути, с които да си спечели отново място в състава на испанския национален тим, за който предстои Световно първенство след около година.